Když pro pojišťovnu nejste sprostý podezřelý

Když dům hoří týden od pojištění, je to podezřelé. Když přijdete za pojišťovnou měsíc po uzavření životní pojistky, že jste nemocní, ani se nehledá, jestli jste o nemoci nevěděli dopředu. Nic nedostanete. Existují ale výjimky: v pojišťovně Simplea případ prozkoumají. A když je jasné, že nejde o žádný podfuk, nechytračí a platí.

Vydáno: 24. 1. 2023
Kategorie: Vaše příběhy
Zdroj: PartnersNews

Myslíte, že klíště žije jen v lese a aktivní je jenom v létě? Není to tak. Klíšťata se do vás můžou zakousnout i na zahrádce nebo v parku od jara do příchodu prvních mrazů. A protože některá přenášejí nejrůznější nemoci, můžou způsobit potíže vedoucí až k dlouhodobé pracovní neschopnosti. Pak je dobré soustředit se na uzdravování a nemuset se stresovat s penězi. A k tomu je na světě pojištění.

Česko patří mezi země s nejvyšším výskytem klíšťové encefalitidy v Evropě. Drobní roztoči přenášejí také boreliózu, kterou každoročně onemocní tisícovky Čechů. Jedním z nich byl Jakub z Pardubického kraje. Jenže typické příznaky infekce se u něj po kousnutí klíštětem neobjevily. Neléčená nemoc začala napadat centrální nervový systém a přerostla v takzvanou neuroboreliózu.

Nemusí. Ale hrajou fér

Ta se nakonec projevila a shodou okolností měsíc po uzavření životního pojištění. Laik si řekne: Ještě štěstí, že ho měl. Ve skutečnosti ale měsíc po sjednání pojistky spadá u každého životního pojištění do takzvané čekací doby. Pojišťovny si ve smlouvách vymiňují, že první dva nebo tři měsíce pojištění nebo i delší dobu pojistka ještě neplatí. Chrání se tak před podvodem – ale většinou se nenamáhají zjistit a pochopit, jestli jde vážně o nějakou levotu, nebo o shodu okolností. Nemusí platit, neplatí.

I pojišťovna Simplea má takovou čekací dobu v pojistných podmínkách mezi výlukami. Přesto ale Jakubovi vyplatila 50 tisíc korun z pojištění pracovní neschopnosti. Nad každým případem, který do výluk z pojištění spadá, se totiž schází škodní komise, která ho individuálně posoudí a rozváží.

„Každý klientský příběh je specifický a unikátní a zaslouží si zvláštní pozornost,“ vysvětluje ředitel Simplea Martin Švec, co v jeho pojišťovně považují za fér přístup. 

„S plněním od pojišťovny Simplea jsem naprosto spokojený a upřímně – velice mile mě překvapilo, jaká raketa mi přišla. A hlavně mě zaskočilo, jak rychle se všechno vyřešilo. Doma jsem byl pět měsíců a díky pojišťovně jsem neměl jediný finanční problém,“ potvrzuje Jakub ambici Simplea proplácet klientům peníze co nejdříve. Ve většině případů do dvou dnů.

„Díky své finanční poradkyni jsem konečně pochopil, co všechno dokáže životní pojistka. Dobře jsem udělal, že jsem přistoupil na její doporučení a pojistku si sjednal. Po všech stránkách se mi tahle smlouva vyplatí,“ hodnotí Jakub své dřívější rozhodnutí nechat si zpracovat finanční plán. V něm mu poradkyně nastavila pojištění tak, aby odpovídalo jeho aktuální situaci a potřebám.

Rada nad zlato

Životní pojištění jde u Simplea jako jediná životní pojistka v Česku sjednat i kompletně online na webu pojišťovny. Pokud nechcete, nemusíte se při jeho vyplňování s nikým bavit. Všechno zvládnete sami u počítače nebo mobilu.

Zdroj: peníze.cz